Pixienails

Frequently Asked Questions

Op deze pagina heb ik een aantal veelgestelde vragen opgelijst. Vind je nog steeds geen antwoord op je vraag? 
Aarzel dan zeker niet om me te contacteren. 

VRAGEN VOOR SALONKLANTEN

PRAKTISCHE INFO

Hoeveel kosten je diensten? 
De prijzen van de behandelingen kan je vinden op deze pagina klik hier 

Wat zijn je openingsuren? 
Omdat ik op afspraak werk heb ik geen echte openingsuren. Alle beschikbare plaatsen kan je terugvinden in mijn online agenda. Klik daarom op de knop ‘Maak afspraak’ rechts onderaan je scherm. 

Waar ben je gevestigd? 
Het salon bevindt zich op het kruispunt van de Drongensesteenweg en de Malemstraat in Gent. De watersportbaan en Rooigemlaan zijn vlakbij. 

Hoe lang zet je al nagels? 
Ik heb mijn basisopleiding gevolgd in Gent in 2012. Sindsdien volgde ik ontelbare bijscholingen bij o.a. Anastasiya O’vaTanya SavchenkoAlina Hoyo, enz. Ook ging ik een week naar Oekraïne les volgen bij de veelbesproken school ‘Nail Revolution‘. Ik was een tijdje distributeur voor de merken ‘Abstract’ en ‘Tanya Savchenko’ maar ben daar omwille van tijdsgebrek mee gestopt. Wel kan je bij mij nog steeds terecht voor opleidingen waarbij ik vooral met deze merken werk. 

AFSPRAKEN
Waarom moet ik als nieuwe klant een voorschot betalen? 
In het verleden werd ik al te veel ‘slachtoffer’ van afspraken die niet werden nageleefd. Als zelfstandige is elke klant minder ook een deel minder inkomen. Daarom heb ik ervoor gekozen nieuwe klanten een voorschot van 50% te laten betalen. Bij ‘no shows’ kan ik op die manier toch een deel inkomen recupereren. 

Waarom moet ik bijbetalen voor nail art? 
Nail art vraagt veel tijd, en tijd kost nu eenmaal geld. Voor een kleine nail art vraagt gemakkelijk een paar minuten, voor grotere nail art kan dit uitlopen naar 5 of 10 minuten. Geen geld aanrekenen voor die tijd zou oneerlijk zijn tov klanten die een effen kleur kiezen en sneller klaar zijn. 

Waarom moet ik bijbetalen voor een herstelling? 
Herstellingen binnen de 3 weken worden meestal niet aangerekend, tenzij ik vaststel dat het door toedoen van de klant is (zoals aftrekken van de nagels, bijten aan de nagels of pulken). Na 3 weken kan ik geen garantie meer geven dat je nagels nog dezelfde stevigheid hebben als in week 1 en kunnen breuken sneller voorkomen (al is dat heel zelden). Een ideale bijwerkingstijd is dus na 3 weken. 

Wat als ik mijn afspraak niet tijdig annuleer? 
Om dezelfde reden als hierboven vermeld zal de afspraak volledig aangerekend worden wanneer je minder dan 24u op voorhand annuleert. Dit geeft me te weinig tijd om eventueel nog een andere klant te contacteren die in jouw plaats kan komen. Betaal je de afspraak niet, dan kan er helaas geen nieuwe geboekt worden in de toekomst

Kan ik mijn afspraak zelf annuleren online? 
Voor het annuleren van afspraken kan je enkel bellen of sms’en naar het nummer 0486/280.470. 

Kan ik mijn afspraak zelf verplaatsen online? 
Ja dat kan. Tot 48u voor je geplande afspraak kan je deze verplaatsen. Hiervoor kan je een link terugvinden in je originele bevestigingsmail. 72u voor je afspraak ontvang je een e-mail die je daaraan herinnerd. Ook hierin kan je de link terugvinden. 

INFO OVER WEBSHOP EN PRODUCTEN

Kan ik al particulier ook zaken aankopen op de webshop? 
Enkel het tabblad ‘professionals’ is bedoeld voor professionele klanten. De overige producten kan je vrij aankopen 

Kan ik producten ophalen in het salon? 
Dat kan zeker. Hiervoor vraag ik om me eerst te contacteren zodat ik zeker aanwezig kan zijn en alles voor jou alvast kan klaarzetten. Uiteraard kan je ook producten aankopen wanneer je langskomt voor een afspraak. 

VRAGEN OVER OPLEIDINGEN

Wanneer kan ik een opleiding volgen?
De beschikbare data voor de opleidingen kan je terugvinden op de webshop bij het tabblad ‘opleidingen’

Ben ik verplicht om materiaal aan te kopen? 
Enkel indien je de basisopleiding volgt vraag ik om een starterspakket aan te kopen. Ik heb ervoor gezorgd dat enkel de absolute basis in de pakketten verwerkt zit waar je ook effectief mee aan de slag gaat. Producten die ik zelf dagelijks gebruik in het salon. Voor uitbreidingen kan je terecht op www.drecosmetics.be. Hilde zal je met plezier verder helpen indien je vragen hebt over producten. Voor privé perfectie trainingen of kleine trainingen in groep ben je niet verplicht om iets aan te kopen. Je mag eigen materiaal meebrengen of dit van mij gebruiken (meer info kan je bij elke opleiding apart terugvinden onder het tabblad ‘praktische informatie’) 

Heb ik een BTW nummer nodig om een opleiding te volgen? 
Dat is geen verplichting. Iedereen kan een opleiding volgen. Wel is het aan te raden indien je nadien professioneel aan de slag wil. Op die manier kan je de opleiding alvast als kost aangeven in je boekhouding.

Hoe groot zijn de groepen tijdens groepstrainingen?
Ik kies er bewust voor om de groepen klein te houden, zodat ik iedereen voldoende aandacht kan geven. De groepen tijdens de basisopleidingen bestaan uit maximum 4 cursisten,. Kortere trainingen kunnen bestaan uit 6 cursisten maximum. Dit word steeds vermeld bij het tabblad ‘praktische informatie’ dat je kan terugvinden bij elke opleiding.

Moet ik zelf modellen meebrengen? 
Modellen breng je zoveel mogelijk zelf mee. Hoeveel je er precies nodig hebt staat steeds vermeld bij het tabblad ‘praktische informatie‘ dat je kan terugvinden bij elke opleiding. Kan je geen model vinden omdat je bijvoorbeeld van ver komt? Laat dit dan zeker ruim op voorhand weten en dan ga ik voor jou op zoek. 

ALGEMENE WEETJES
Wat is het verschil tussen gel en rubber base? 
Het grootste verschil zit in de sterkte van het product. Zo kan je bijvoorbeeld met rubber base geen verlengingen maken met tips of sjablonen. 
Ondertussen heb ik een klantenbestand opgebouwd dat voor 80% bestaat uit vrouwen die voor rubber base kiezen. Het is mooi, gaat vlot 3 weken mee en je kan er alle kanten mee uit. Zo kan je bij deze behandeling bijvoorbeeld ook kiezen voor een kleur, babyboom of french, al is de meest gekozen kleur hierbij ‘naturel’. Nail art is hierbij ook geen probleem. 
Gel zou ik vooral aanraden aan mensen die vaak iets grovere handenarbeid verrichten, zoals bijvoorbeeld poetsvrouwen. Zij hebben vaak net iets meer stevigheid nodig. Ook al je heel lange nagels verkiest kan gel voor jou een betere keuze zijn. 

Met welke merken werk je in het salon?
Ik werk vooral met producten van Tanya Savchenko, The Gel Bottle en Abstract. 

Is het een goed idee om mijn nagels af en toe te laten ‘ademen? 
Omdat nagels eigenlijk dood materiaal zijn, is dit een fabeltje dat helaas leeft in de volksmond. Indien je daar graag meer info over wil verwijs ik je graag door naar mijn blogpost.